KMO-portefeuille

Krijg subsidies voor jouw opleiding!

Ben je beoefenaar van een vrij beroep zoals logopedist, kinesist, psycholoog, … of een KMO dan kan je van de overheid een subsidie bij het volgen van bepaalde opleidingen. Ook zelfstandigen in bijberoep behoren tot deze groep.

De opleidingen en studiedagen van een volledige dag die Eureka Expert aanbiedt, komen voor deze subsidie in aanmerking.

Wat moet je zelf betalen en wat krijg je als subsidie?

Bij steunaanvraag betaalt de KMO-portefeuille 40% van het nettobedrag (= excl. BTW). De BTW betaal je altijd zelf.

Een voorbeeld

De rekencoach kost €975 BTW inbegrepen. Het bedrag exclusief BTW is €805,79. De KMO-portefeuille betaalt €322,32 in jouw plaats. Dit wil zeggen dat je zelf €652,68 dient te betalen.

Berekening: 40% nettobedrag €483,47 + €169,21 BTW = €652,68.

Stappenplan:

  1. Je kiest een van onze opleidingen plaatst de bestelling op onze website. Je kiest overschrijving als methode van betaling.
  2. Je stuurt de mail met je bestelgegevens door naar expert@eurekaleuven.be en vermeldt dat je een aanvraag doet voor de KMO-portefeuille.
  3. Je stort het BTW-bedrag op het rekeningnummer dat op de factuur staat. Gebruik hierbij ook de gestructureerde mededeling van op de factuur.
  4. Registreer je voor een KMO-portefeuille. Ben je al geregistreerd voor de KMO-portefeuille? Ga dan onmiddellijk naar stap 7.
  5. Bekijk het stappenplan om je onderneming te registreren voor de KMO-portefeuille (pdf) of bekijk het filmpje
  6. Registreer je onderneming op http://www.vlaio.be
  7. Plaats de aanvraag voor subsidie. Kies Eureka Expert als dienstverlener. Je kan zoeken op naam, ondernemingsnummer: BE0485.390.722 of het erkenningsnummer: DV.0216420. Let op: je moet het bedrag exclusief BTW ingeven. Je vindt dit terug op de factuur die je van ons gekregen hebt. Lees de procedure of bekijk het filmpje
  8. Je stort de 60% van de nettoprijs van je opleiding op de rekening van Sodexo. De overheid stort de overige 40% van de nettoprijs.
  9. Je kan daarna de betaling uitvoeren via je elektronische portefeuille. Bekijk de procedure.

Meer informatie vind je hier.

Schrijf je nu in voor de rekencoach of lees- en spellingcoach